Accés als taulers de control

Feu clic a la secció que vulgueu per accedir al tauler de control específic.

Icon

Vacants de feina dels darrers 12 mesos

Analitzeu les dades de resum històriques de les ofertes de feina al web durant els últims 12 mesos.

Icon

Ocupació del mes

Cada mes proposem un estudi exhaustiu d’una professió rellevant al mercat laboral català.

Icon

Núvol de competències

Obtingueu una visió general de les competències més demandades al mercat laboral català.

Icon

Mapa de la indústria

Indústria, comerç i serveis: tres sectors, tres realitats diferents per analitzar.

Icon

Zones

Accediu a les ocupacions buscant per zones. Trobeu les ocupacions que les empreses busquen més al web i les competències que hi estan relacionades dins la vostra zona.

Icon

Competències

Accediu a les ocupacions buscant per competències. Escriviu les competències més rellevants del candidat o candidata i trobeu les ocupacions relacionades més buscades.

Icon

Indústries

Accediu a les ocupacions buscant per indústries. Seleccioneu una indústria per trobar les ocupacions relacionades.

Icon

Ocupacions

Accediu als detalls de les ocupacions buscant per ocupacions. Seleccioneu una ocupació per conèixer-ne els detalls, incloses les àrees en què es busca més aquesta ocupació.

Quina és la importància de l’observatori del talent?

El mercat laboral actual és en un procés de canvi constant degut principalment a la introducció de tecnologies noves i emergents. El coneixement i la comprensió d’aquests canvis és fonamental per aconseguir adaptar millor les característiques dels grups d’interès a les necessitats i els requisits del mercat laboral.

L’objectiu del web és oferir, de manera resumida i comprensible, les característiques principals de les ofertes de feina a Catalunya, incloent-hi, per exemple, les ocupacions més demandades, les competències i les habilitats requerides, juntament amb altres característiques com ara la tipologia de contracte i els sous que s’ofereixen.

Aquesta informació és útil per a una àmplia varietat d’agents:

  • Els responsables que planifiquen estratègies i polítiques relacionades amb el mercat laboral podran estudiar i entendre millor les necessitats i els requisits canviants del mercat laboral.
  • Els responsables de l'oferta formativa podran adaptar els plans d’estudis i els programes de formació a les demandes del mercat laboral.
  • Les empreses i les organitzacions podran identificar i conèixer les tendències i els avenços que tenen lloc en la formació en el seu sector i dissenyar programes de formació de personal més adequats.
  • Els serveis d’orientació professional i laboral proporcionaran informació actualitzada sobre les competències demandades en la indústria i l’empresa.
  • La població en general tindrà una orientació professional i laboral de més bona qualitat, especialment amb relació a l’aprenentatge permanent.

AQU Catalunya

L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) té com a missió garantir la qualitat de l’educació superior a Catalunya. Per aconseguir aquest objectiu, desenvolupa diferents activitats, entre les quals hi ha l’elaboració d’estudis basats en enquestes a persones graduades recentment i també a les organitzacions que les contracten. Això permet incorporar la perspectiva externa de qualitat en la presa de decisions del sistema universitari català (SUC). Ara, gràcies a la col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, es posa a la disposició de la comunitat universitària (i d’altres agents) informació objectiva sobre la demanda de competències del mercat laboral, cosa que es podrà tenir en compte per a la millora de les titulacions universitàries.